PDF Archiefstandaard/Terug- en vooruitblik directie

21-December-2018

Voor degenen die het nog niet hebben opgemerkt informeren wij u graag nogmaals op de wijzigingen van het nieuwe PDF taxatierapport.


Met ingang van 1 januari 2019 zijn alle validatie instituten verplicht om het taxatierapport in minimaal een PDF/A-1a document aan te leveren en te voorzien van een gecertificeerde handtekening (PDF Signing certificate), gescand op virussen. Hiermee zijn ontvangers van het taxatierapport, zijnde de opdrachtgever, de betrokken geldverstrekker en indien van toepassing Stichting WEW, verzekerd dat het rapport rechtstreeks van het validatie instituut komt en niet is gemanipuleerd.


TVI gebruikt de meest nieuwe standaard op de markt, PDF/A-3a. Deze archiefstandaard verzekerd ontvangers ervan dat het PDF document er over 20 jaar nog net zo uit ziet als vandaag de dag. In de juridische markt is dit zelfs een verplichte standaard. Met gebruik van deze standaard voldoen onze taxatierapporten ook aan de PDF/UA standaard, waarmee TVI taxatierapporten ook door hulpmiddelen van blinden en slechtzienden kunnen worden gelezen.


Waar vind ik de bijlagen?
Met deze nieuwe en veilige PDF archief standaard zijn de bijlagen verplaatst van in het taxatierapport naar ‘Pdf bijlagen’. De bijlagen zijn te vinden als u het rapport opent in Acrobat Reader boven het rapport. Als u de pdf opent met Firefox zijn deze rechts te vinden onder de paperclip. Indien u Chrome gebruikt dient u de Chrome Extension “PDF Viewer” te installeren, u vindt de bijlages dan tevens rechts onder de paperclip.
De laatste versie van Adobe reader vindt u hier: https://get.adobe.com/nl/reader/
De laatste versie van Chrome Extension ‘PDF Viewer” vindt u hier:https://chrome.google.com/webstore/detail/pdf-viewer/oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm


Bovenstaande uitleg en recente ontwikkelingen m.b.t. het juiste gebruik van de PDF kunt u ook vinden op onze FAQ pagina Openingstijden tijdens de feestdagen
 
Tijdens de komende feestdagen is ons kantoor gesloten van maandag 24 december tot en met woensdag 26 december en op dinsdag 1 januari. Op maandag 31 december zijn wij tot 13.00 geopend.


Terug- en vooruitblik TVI
2018 was een druk en voorspoedig jaar voor TVI. Sinds jaren zijn er niet zoveel nieuwe hypotheekaanvragen geweest als afgelopen jaar en dat heeft natuurlijk voor het nodige werk gezorgd. TVI heeft zich het afgelopen jaar volop ingezet voor Taxatie Data Netwerk en zijn er dan ook trots op nu de pilotfase van het tweede deel, de aansluiting tussen uitwerksoftware (fluX) en het validatie instituut in te gaan.


Maar dat is niet het enige. We hebben ons afgelopen jaar ook ingezet om te zorgen dat de taxateur nog meer wordt geholpen in het taxatieproces. Zodoende was TVI dan ook één van de weinige instituten die in april '18 goed voorbereid was op het nieuwe taxatiemodel. Wij zijn er dan ook trots op dat dit geen invloed heeft gehad op onze doorlooptijden en telefonische bereikbaarheid.


Het nieuwe jaar beginnen we gelijk goed. TVI heeft een nieuw validatiesysteem laten ontwikkelen die ervoor moet zorgen dat u nog beter en sneller wordt geholpen met uw validatie aanvragen. Het systeem bevat meer dan 1000 checks, wat de kwaliteit ten goede zal komen en geldverstrekkers, het WEW en andere betrokkenen nog meer vertrouwen geeft in het TVI Gevalideerd Taxatierapport.


En dat is niet alles. Zo zullen onze partners u volgend jaar graag verrassen met mooie nieuwe en innovatieve taxatieproducten en zal TDN zorgen voor meer transparantie, onafhankelijkheid en flexibiliteit in de markt.


Rest ons nog u namens het hele TVI Team te bedanken voor uw trouw en vertrouwen in TVI. Wij zien er naar uit u in 2019 weer volop van dienst te mogen zijn!


Carina Bosch
Algemeen Directeur
TVI Taxatie Validatie Instituut