U heeft een woning gekocht of gaat verbouwen. Voor de hypothecaire financiering eist de geldverstrekker een gevalideerd taxatierapport.

Valideren wat is dat?

Valideren of validation (Eng.) betekent een beoordeling van geldigheid of juistheid geven. Valideren omvat het gehele proces om te komen tot een geaccepteerde kwaliteit van het taxatierapport. Hiertoe zijn normen opgesteld.

Wat kost een TVI validatie?

Ons tarief bedraagt € 34,50 excl. BTW (€ 41,75 incl.) Dit tarief is onafhankelijk van de TVI taxateur die u koppelt.
De TVI validatie kosten worden bij u in rekening gebracht door de TVI taxateur. De taxatiekosten komt u zelf overeen met de TVI taxateur.  

Werkwijze

1

TVI Rapport aanvragen

U start een aanvraag voor een TVI Rapport. Hier krijgt u direct de mogelijkheid een geschikte taxateur in de buurt te zoeken en te koppelen aan de validatie aanvraag. De betreffende taxateur zal vervolgens aangeven wat hij/zij voor u kan betekenen en welke taxatiekosten dit met zich meebrengt.

2

Opdrachtvoorwaarden

Als de taxateur en u akkoord zijn, dan komt u in gezamenlijkheid opdachtvoorwaarden overeen. De taxateur gaat aan de slag met uw taxatie.

3

De taxatie

De taxateur bepaalt door middel van een taxatierapport de waarde van uw woning. Dit taxatierapport stuurt de taxateur ter validatie naar TVI.

4

De validatie

Zowel de taxateur als het taxatierapport wordt vervolgens door een van onze validatiemedewerkers gecontroleerd. Als beiden aan alle gestelde normen voldoet ontvangt u (en de geldverstrekker) een (digitaal) TVI gevalideerd taxatierapport